Tijd om de werken van de twee kunstenaars Olav van Lede en Frank van Roessel aan een groter publiek te laten zien. De feestelijke opening van de expositie ‘ICONS’ is op 15 september 2022 van 17:30 – 21:30.

Frank van Roessel

Frank van Roessel (1980) is een muzikant, auteur en schilder uit Haarlem, Nederland. Zijn werk is grafisch, absurdistisch en kleurrijk. Van Roessel is bezig met een serie waarin hij voorwerpen als parasols, vuilnisbakken en paaltjes pontificaal in platte Nederlandse polderlandschappen plaatst. Hij is altijd op zoek naar schoonheid in het alledaagse en probeert zo af te rekenen met de lelijkheid en doodsheid uit zijn jeugd, opgroeiend in een marginaal dorp op de grens van Utrecht en Noord-Holland. Wie inzoomt op iets, op wat dan ook, stuit vrijwel altijd op een vorm van schoonheid. Iets waarvoor Van Roessel de term ‘vierkantemetergeluk’ verzon.

Olav van Lede

Olav van Lede werd op 28 juni 1976 geboren in Montreal, Canada. Via België, Engeland en Frankrijk belandde Olav begin 21e eeuw in Amsterdam waar hij een oud atelier betrok in stadsdeel Oud Zuid. Hier ontstonden de eerste schilderijen die al snel hun weg vonden naar verschillende huizen en kantoren. Olav stopte na een tijd met schilderen om zich te focussen op het ontwerpen van meubels, verlichting en accessoires onder eigen label en beheer. In 2020 verkocht hij het bedrijf dat inmiddels in 17 landen verkocht werd. Begin 2022 begon het toch weer te kriebelen en ging hij weer doen wat hij het liefst doet: creëren. Ditmaal werden het grote mixed-media werken met een unieke en herkenbare signatuur waarbij het verleden naar het heden wordt getrokken. Denk hierbij aan originele kranten uit 1940-1945 gecombineerd met Snoopy de ‘fighter pilot’.

 

De expositie is te zien bij Chez Freddy art & design, Wagenweg 44, Haarlem www.chezfreddy.nl