CREATORS

Zweitse Landsheer

Titus Brein

Maarten Baas

Wilco Kwerreveld is kunstenaar van vogels bij Chez Freddy art & design.

Frank van Roessel

Floris Hovers

Grietje Kilian

Peter Bartels

 Clifton Mahangoe

Karlien Kuperus

Joris August Verdonkschot

Kunstenaar Monique Rodriguez bij galerie Chez Freddy art & design

Monique Rodriguez

Ontwerpduo

Paulus de Groot

Atelier Robotiq

CharlotteBurgmans_Chez_Freddy_galerie_Haarlem

Charlotte Burgmans

Jesse Visser

Peter van de Water

Stephan Siepermann

Kiki van Eijk

Olav van Lede

Onno Poiesz kunstenaar bij Chez Freddy

Onno Poiesz

Studio Nendo

Chris Kabel

Tjimkje de Boer

Keramiek kunstenaar Douwe Halbertsma bij Chez Freddy art en design in Haarlem

Douwe Halbertsma

Edward Teeuw

Sunwoo Jung kunstenaar bij Chez Freddy art & design in Haarlem in haar atelier aan het werk.

Sunwoo Jung

Maarten Wendrich

Mies van der Perk

Kunstenaar en ontwerper Nicolette de Waart

Nicolette de Waart

Frederique Bruijnen Chez Freddy art & design galerie

Frederique Bruijnen

Frederik_Roije_Chez_Freddy_Haarlem

Frederik Roije

Wilco Kwerreveld is kunstenaar van vogel sculpturen bijgalerie  Chez Freddy art & design in Haarlem

Wilco Kwerreveld

Charles Bruijn_Chez_Freddy_Haarlem_kunstenaar_grafisch

Charles Bruijn

Meli Kuhn kunsetnaar bij Chez Freddy art & design in Haarlem

 

Meli Kuhn

Meli Kuhn kunsetnaar bij Chez Freddy art & design in Haarlem

Meli Kuhn

Meli Kuhn studeerde aan de Kunstacademie voor beeldende vorming (AHK) in Amsterdam met als specialisatie tekenen. Ze studeerde af in 2005. Sinds 2005 werkt zij als vrije kunstenares. 2012 ontving ze het certificaat als filmactrice (studie aan de Faaam, film actors academie Amsterdam,  in Amsterdam). 2013 richtte ze het Tanztheater Meli Kuhn op waarmee ze verschillende Dans-Film en live producties realiseerde. Sinds 2017 concentreert Meli Kuhn zich voornamelijk op haar teken- en schilderwerk in haar atelier in De Nieuwe Vide in Haarlem. Ze wordt door verschillende galeries in Duitsland vertegenwoordigd en exposeert regelmatig op beurzen.

Wilco Kwerreveld is kunstenaar van vogels bij Chez Freddy art & design.

Frank van Roessel

Frank van Roessel (1980) is een muzikant, auteur en schilder uit Haarlem, Nederland. Zijn werk is grafisch, absurdistisch en kleurrijk. Van Roessel is bezig met een serie waarin hij voorwerpen als parasols, vuilnisbakken en paaltjes pontificaal in platte Nederlandse polderlandschappen plaatst. Hij is altijd op zoek naar schoonheid in het alledaagse en probeert zo af te rekenen met de lelijkheid en doodsheid uit zijn jeugd, opgroeiend in een marginaal dorp op de grens van Utrecht en Noord-Holland. Wie inzoomt op iets, op wat dan ook, stuit vrijwel altijd op een vorm van schoonheid. Iets waarvoor Van Roessel de term ‘vierkantemetergeluk’ verzon.

Samen met zijn vrouw, theatermaker Mara van Vlijmen, schreef hij het boek Toevalsdieren. Een gids over dieren die toevallig zijn ontstaan. Het boek werd in 2017 gepubliceerd en uitgegeven door Uitgeverij de Harmonie. Toevalsdieren was tussen 2013 en 2015 een vaste rubriek in de Volkskrant. 

Als muzikant en songwriter is van Roessel betrokken bij artiesten als HIT ME TV, Eckhardt and the House, Roald van Oosten en Anthem Club.

 

Kunstenaar Olav van Lede werkt brengt in zijn kunst het verleden naar het heden en exposeert bij galerie Chez freddy art & design in Haarlem.

 Olav van Lede

Olav van Lede werd op 28 juni 1976 geboren in Montreal, Canada. Via België, Engeland en Frankrijk belandde Olav begin 21e eeuw in Amsterdam waar hij een oud atelier betrok in stadsdeel Oud Zuid. Hier ontstonden de eerste schilderijen die al snel hun weg vonden naar verschillende huizen en kantoren. Olav stopte na een enkele jaren met schilderen om zich te focussen op het ontwerpen van meubels, verlichting en accessoires onder eigen label en beheer maar nog altijd met zijn toen al pop art-achtige signatuur.

Begin 2022 begon het toch weer te kriebelen en heeft hij een atelier in Haarlem betrokken. Zijn fascinatie voor onderwerpen en materialen uit het verleden zijn het uitgangspunt geworden voor zijn nieuwe serie mixed media kunstwerken. Onderwerpen die niet vergeten mogen worden tot en met wetenswaardigheden met een knipoog. In zijn huidige werken haalt Olav van Lede het verleden door middel van icoon naar het heden. Hij gebruikt in zijn werken oorspronkelijke materialen van gebeurtenissen of onderwerpen zoals bijv de Tweede wereldoorlog, ruimtevaart of een dieren encyclopedie uit 1666 waar hij de kennis over herkomst van voedsel aankaart.   

Frederique Bruijnen Chez Freddy art & design galerie

Frederique Bruijnen

In haar atelier in een oud schoolgebouw in Aalsmeer, werkt zij vol overgave aan haar abstracte schilderijen. Schilderen is een soort eerste levensbehoefte, om rust te vinden, maar ook om een bepaalde vrijheid te ervaren door te kunnen experimenteren en creëren.

Haar werk, dat veel raakvlakken heeft met Abstract Expressionisme, gaat over emoties. Haar werk geeft de kijker de ruimte om een werk zelf te interpreteren en te ervaren.  Frederique gebruikt voornamelijk acrylverf en mixed media technieken. Zij werkt vanuit haar gevoel, zonder vooropgezet plan. Zij experimenteert met verschillende materialen en technieken en laat zich verrassen door wat er gebeurt op het doek. Ze werkt altijd aan meerdere doeken tegelijk, zodat ze tussentijds afstand kan nemen. Soms duurt het maanden voordat een werk ‘af’ is. Haar werken zijn gelaagd, waardoor structuren ontstaan die zij nooit had kunnen bedenken, maar waardoor uiteindelijk een beeld of verhaal ontstaan.

Karlien Kuperus

Karlien Kuperus (Laren, 1981) is een Nederlands kunstenares. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het Amsterdamse leven, de kunstacademie en het bruisen van de stad waren de aanzet van de carrière van Karlien in de beeldende kunst.  Schilderen is haar grootste passie dus het was niet moeilijk om gelijk daarmee aan de slag te gaan. Wat klein is begonnen in een appartement in de Amsterdamse Jordaan breidde zich al snel uit. De rumoerige pleinen en volle straten gaven haar inspiratie en vormden een basis.  Ze vertrok uit de stad, maar nam de inspiratie mee naar Laren – haar geboortegrond en thuishaven. Het atelier in Laren is als een laboratorium van beeld, waar Karlien elke dag vol energie en passie aan het werk gaat. Ze experimenteert met allerhande materialen en mengt acrylverf met energie en jeu. Bourgondische taferelen geeft ze een moderne, frisse jas, waarin humor nooit ver weg mag zijn. De beelden die in haar hoofd opduiken vertaalt ze naar het linnen. Schilderen op intuïtie dat is haar kracht en kenmerkend voor het werk.

 

Clifton Mahangoe (1973) woont en werk in Amsterdam en op Ibiza. Clifton Mahangoe was in de jaren negentig één van de eersten die betoverende installaties gebruikte voor commerciele producties.  Vanuit deze toegepaste ontwerpen ontwikkelde Mahangoe zijn huidige autonome werk bestaand uit video’s en lichtinstallaties waarin Mahangoe een verstilling teweeg brengt. De kunstenaar koestert een grote interesse voor spiritualiteit, energieën en het meditatieve effect van natuurverschijnselen. Zijn installaties en werken zijn vaak opgebouwd uit een aaneenschakeling van in elkaar vervloeiende beelden: stromend water, reflecties, schaduwspel, een lucht vol sterren.  Ook gebruikt Mahangoe in zijn werk graag de cirkel, het symbool voor de oneindigheid; de lijn zonder begin of eind.

In verbinding maak hij een connectie met omgevingslicht en de reflecties van de zon en het effect hiervan.  In zijn fotografie en videowerk legt hij de gouden momenten van licht in de natuur vast.

Het lichtwerk is gedurende de dag door verschillende lichtvallen steeds anders te ervaren,  de ronde vorm met licht geeft een dynamische effect.

Clifton Mahangoe is zijn werk schatplichtig aan kunstenaars als Jan Dibbets (Weert 1941), Anish Kapoor (Bombay 1954), Bill Viola (New York 1951) en Olafur Eliasson (Kopenhagen 1967).

 

 

Titus Brein (1966) is opgeleid als fotograaf aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Na zijn opleiding aan de Academie verdiept Titus zich in de verschillende vakgebieden van fotografie, variërend van documentaires, catwalk, mode, portret, en van het meer zakelijke corporate- editorial fotografie. De verdieping die elk vakgebied met zich meebrengt en het feit dat Titus wordt grootgebracht in een kunstenaarsgezin zorgt voor een bijzondere kruisbestuiving. Al snel ontwikkelt Titus een brede visie op het kunstenaarschap en ontwikkelt hij een onmiskenbare eigen identiteit die in alle facetten van zijn fotografie herkenbaar zijn.

Gedreven door technisch vakmanschap en een al op zeer jonge leeftijd ontstane voorliefde voor ambachtelijk schilderwerk ontwikkelt Titus Brein gaande weg een fascinerende nieuwe vorm van kunstfotografie; photo phusion. Deze door Titus ontwikkelde techniek stelt hem in staat om de grenzen van de balans tussen de visuele realiteit en fantasie op te zoeken. Hedendaagse foto-, ets- en computertechnieken worden door Titus gecombineerd met olieverf, glas, print, linnen, papier, inkt, textiel en edelmetaal tot een nieuw beeld waarbij het uiteindelijke kunstwerk een verrassende dimensie geeft aan wat hij al jaren ziet bij de grote meesters uit voorgaande eeuwen.

Titus’ photo phusion resulteert in een unieke samenhang tussen fotografie en gemengde (schilder)technieken, elkaar versterkend en bevrijdend, zonder in beeldmatige clichés te vervallen. 2-dimensionaal beeld wordt soms 3-dimensionaal, sereen, transparant en dynamisch in die zin dat lichtval een belangrijke bijdrage geeft aan de beleving van het kunstwerk, dat daardoor lijkt te communiceren met de toeschouwer. Zijn werk herbergt een prachtige, verleidelijke verfijning met een soms tastbare aanraking, tegendraads, monumentaal, spannend en tijdloos waarbij Titus het gevoel van de grote Nederlandse meesters doet herleven in de hedendaagse wereld.

 

 

 Joris August Verdonkschot  is opgeleid aan de Nederlandse Filmacademie en startte in 1969 zijn eigen productiemaatschappij. Hij hield zich bezig met film en dans en produceerde documentaires, bioscoopreclames en twee korte speelfilms. In 1986 legde hij zich toe op studiofotografie en begin jaren negentig kwam hij in het Bargello in Florence in aanraking met de klassieke beeldhouwkunst en het werk van onder anderen Cellini. Het inspireerde hem om zelf aan de slag te gaan en in 1992 had hij zijn eerste expositie als beeldhouwer. Hij volgde enkele jaren lessen bij Karel Gomes (1993-1996).

In 1997 richtte Verdonkschot het Haarlems Beeldhouwatelier op. Hij maakt expressieve bronzen beelden, waarin het naakte menselijk lichaam een terugkerend motief is.  In 2010 werd hij gevraagd als gasthoogleraar lessen te verzorgen op de Repin Academie in St. Petersburg.

“Ik vind dat een beeld een eigen vitaliteit moet
hebben.
Niet zozeer een uitbeelding van natuurlijke levenskracht, beweging, lichamelijke actie,
maar een samengebalde energie, een intens eigen leven dat een werk onafhankelijk van het
voorgestelde kan hebben.”

 

  Werken en beelden in openbare ruimtes

  • Het enigma, Jeune femme assise comme flandrin en Dopo Belvedère (1997), landgoed Elswout, Overveen
  • Encerrado (1998), Noordwijk
  • Le Temps retrouvé (2008), Arnhem
  • buste van Willem-Alexander (2013), bij Museum De Pont in Tilburg, het ministerie van Sociale Zaken en een aantal gemeentes
  • Panta Rhei (2014), Overveen
 
Charles Bruijn_Chez_Freddy_Haarlem_kunstenaar_grafisch

 

 Charles Bruijn

Zijn werk is gedreven door schoonheid en onrecht, altijd zoekend naar balans. Meestal zijn de werken bewust ’dubbel’ te interpreteren en vaak heel erg gelaagd opgebouwd.

“Ik hou van dubbel; het maakt alles weer zo lekker nuchter en overzichtelijk. En ik gebruik de lagen om te verhullen of juist extra verfijning te geven.”

Veel werken zijn gemaakt als verwerking (zowel in de letterlijke als figuurlijke zin.)

“Ik maak graag grafische collages en boeken. En werk graag met bestaande materialen en bronnen.

En het liefst met duidelijke doelen en grenzen. Verzamelen en ordenen is daarbij een belangrijk deel van mijn werk proces. Ik kan mijn achtergrond als reclameman moeilijk verhullen en is vaak zelfs een drijfveer.”

Zorgzaam / Confronterend

Grafisch Vormgever en oprichter Marker 1990−heden.

Lid BNO (Bond Nederlandse Ontwerpers)

Grietje ervaart de wereld op een hele speciale manier, een wandeling door een museum, winkelen in de stad een ontmoeting met een vreemdeling, al deze indrukken worden onbewust verwerkt in haar beeldend werk. Haar manier van werken is vrij impulsief, ze legt zich niet vast op 1 bepaalde techniek. Alle materialen en technieken die in haar opkomen verwerkt ze door elkaar heen. Een platte tekening krijgt een drie dimensionele lading door het te verdikken om te vouwen uit te knippen, op zijn kop te hangen kleur te vervangen door foto’s. het zijn collages waar huizen met daken samen gaan met grote manga ogen. Fragmenten uit oud werk in combinatie met nieuwe tekeningen.

 

Expositieoverzicht

2016 Galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam

2018 ‘Zomergasten’ – Dr. Guislain Museum, Gent (België)

2018 Werkweek in Bomal, België

2018 Project ‘Geef me de ruimte’

2018 ‘Ontdekken, Vliegen, Landen’, Galerie Herenplaats, Rotterdam

2019 ‘Artavaganza’, tentoonstelling bij Chez Freddy, Haarlem

 
Kunstenaar en ontwerper Nicolette de Waart

Nicolette de Waart

Nicolette de Waart is kunstenaar en ontwerper van objecten en accessoires.

Nicolette combineert traditionele technieken en materialen met de technologie en vormen van het hedendaagse.

Ooit is Nicolette haar carrière begonnen met haar interieurlabel en na het wonen van zowel in Singapore als Londen en vele reizen is ze nu weer in Nederland neergestreken.

Voor haar ontwerpen heeft ze meerdere malen diverse design awards ontvangen.

Sinds enkele jaren is Nicolette ook bezig met beeldhouwen. Ook dit bleef niet lang ongezien en een uitnodigingen voor Saatchi galerie in Londen en de Venice design Biënnale in 2023 volgden al snel. Publicatie in onder andere de Vogue Italie volgden naar aanleiding van deze exposities.

Nicolette werkt en experimenteert momenteel met bronze cast objecten genaamd de Knots. Deze symboliseren  ‘kracht door verbinding’. Verbinding van de mens, verschillende culturen en landen die naast eigen identiteit ook een zekere afhankelijkheid en connectie hebben van elkaar. De werken symboliseren ook het broodnodige dialoog aangezien er maar 1 planeet is.

Hiernaast is Nicolette met haar design studio Design by nico ook nog altijd in ontwikkeling.

Zo ontwikkelde ook  de prachtige leaf seats naast de prachtige berry lampen. De Berry lampen verwijzen uiteraard naar de braam zoals we deze kennen maar de gebruikte technieken zijn gebaseerd op traditionele Aziatische vaardigheden met gebruik van papier en stoffen en een studie naar het frame van de bekende Japanse lantaarn  (Chochin). De technieken en materialen heeft Nicolette uitgebreid bestudeerd in haar tijd in Azie. De Berry lamp is opgebouwd uit papier en stof die samen een mooie schild vormen over het ijzeren frame.

Sunwoo Jung kunstenaar bij Chez Freddy art & design in Haarlem in haar atelier aan het werk.

Sunwoo Jung

Sunwoo Jung (1991) is a South Korean ceramic artist currently living and working in Amsterdam.

With a fascination for ceramics, and based on continued interest in everyday objects, she questions the functionality, efficiency, and clarity of the society. By reconfiguring found objects and combining them with ceramics, she wishes to purposefully deconstruct their functions and convert them into equivocal beings, or to create illusionary scenes in which the presence recalls absence, leading to the imagination.

She engages clay as a bridge between reality and imagination, bringing the sense of time into play. Through her ongoing practices, she ambitiously aims to unearth the value of opaque things that are vanishing in the domain of time and brings them up to the surface of today’s rapid wave.

Education

 

2018-2021 BFA Ceramics, Gerrit Rietveld Academy (Cum Laude)

2010-2015 BA, Media Interaction Design, Ewha Womans University (KR)

 

Presentation

 

2022    Dutch Design Week 2022, Design Perron, Eindhoven (NL) 

             OBJECT Rotterdam 2022, HAKA-gebouw, Rotterdam (NL) 

            The Ministry of Ceramic Affairs, Gallery Vriend Van Bavink, Amsterdam (NL) 

            Group          

 

2021       Graduation Show, Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (NL)

                Rietveld Uncut 2021—Resilient Body, Online Exhibition, Stedelijk Museum, Amsterdam (NL)

                SOLO              

Group                                           

 

2019       Clay Fiction, Totally Kiln It!, Veemvloer, Amsterdam (NL)

                Rethinking Bauhaus, Stedelijk Museum, Amsterdam (NL)

                Rietveld Uncut 2019—Take a Walk on the Wild Side, Stedelijk Museum, Amsterdam (NL)                                                     

2018       Ceramics Presentation Exhibition, Tungsten Studio, Broek in Waterland (NL)
            

 

2014       Graduation Show EMID 2014, Ewha Womans University, Seoul (KR)  

Edward Teeuw

Aangestoken door het striptekenen dat Edward als kind vaak deed, begon rond zijn 18e levensjaar de serieuze passie voor het schilderen. Met enkel een boek over Dali en Edward Munch als inspiratie bron in de kast, begon hij te experimenteren met acryl verf. “Er lag een hele nieuwe wereld voor mij open, ik werd niet belemmerd door wat andere kunstenaars al deden omdat ik überhaupt niets wist van kunstgeschiedenis over verschillende stromingen binnen de kunst, ik had enkel twee boeken hierover in de kast staan, alles was nieuw voor mij.”

De “vrije periode” liep op zijn einde toen Edward in stortte en geen energie meer had om te schilderen. Een tijd lang heeft hij niks uit zijn handen gekregen. Dankzij een goede vriend die hem mee nam naar zijn atelier kwam hij weer in aanraking met schilderen en hervond hij de energie om weer door te gaan.

 Edward werkt aaneensluitende perioden aan eenzelfde thema en ontwikkeld zijn ideeën door flink op het thema te experimenteren. Dat zijn schilderscarrière begonnen is met het tekenen van strips, Dali en Edward Munch in zijn kast, kunnen wij in zijn huidige stijl nog steeds terug zien. Hier en daar is Edward niet vies van raakvlakken met Picasso.

Gezichten in kubistische stijl, met een flinke link naar de Afrikaanse kunst spelen in zijn werk de hoofdrol. Gezichten in bomen, gezichten die uit telefoons springen en in het Arabisch in iemand zijn oor schreeuwen, al deze surrealistische waanzin komt in zijn werk voor.

Expositieoverzicht

2004  Expositie Galerie Buytenweg, Rotterdam
2005  Expositie Riag Mathernesserlaan, Rotterdam
2010  Art-siders, Atelier Herenplaats, Rotterdam
2010  “Outsider Art Salon”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2011  Outsider Art Expositie, Wijk bij Duurstede
2012  Expositie Esmare Kunstkabinet, Capelle a/d IJssel
2012  “Who am I”, Galerie du haut Pavé, Parijs, Frankrijk
2013  Gaia Museum. Denemarken

2008  Werk opgenomen in de collectie van atelier Herenplaats
2018 Charlois Speciaal, Rotterdam
2018 “Zomergasten” – Dr. Guislain Museum, Gent (België)
2018 Outsider Art Fair, Parijs (Frankrijk)
2019 Solo Edward Teeuw, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2019 “Gewächse der Seelen”, Alte Turnhalle, Duitsland
2019 Ontwerp voor schoenen, Mascolori
2019 Vout-O-Reenee’s, Londen

Museale collecties

Max E. Ammann Collectie, Zwitserland

 

Paulus de Groot

Paulus de Groot geboren in 1977 met een geestelijke beperking wilde net als zijn vader kunstenaar worden. Paulus groeide op in het kunstenaars milieu van de jaren zeventig. Zijn vader Karel de Groot schilderde eigenzinnig en onverschrokken vanuit een academische achtergrond zijn thema’s. Zijn zoon begint na zijn dood met een carrière als kunstenaar bij Atelier Herenplaats.

Paulus schildert vooral zijn eigen binnenwereld, een wereld die vaak onrustig is en zich laat lezen als een dagboek. De belevenissen en gebeurtenissen van Paulus worden weergegeven in kleur en vorm

Kleur is voor Paulus erg belangrijk, hij begint altijd met een schets in houtskool en deze schets zet hij over op een doek, meestal een groot formaat. Daarna begint het mengen van de kleuren en het invullen van de vlakken. De kleuren hebben voor hem een betekenis. Naast zijn bizarre thema’s, die er qua beeldtaal erg lief en onschuldig uit zien, maakt Paulus ook portretten van de mensen uit zijn omgeving. Dit zijn vaak familieleden Karel, Toos of zijn zus Anna Maria en zwager Martijn.

Expositieoverzicht a.o:

1995  KunstRai’95, Amsterdam
1996  Otsu Museum of History, Shiga, Japan
1996  Tokyo Gallery, Tokyo, Japan
1996  “Portraits of God”, A Gallery @ Wares for Art, New York, V.S.
1998  “Zonder Omweg 2”, Singer Museum, Laren
1998  Chuck Levitan Gallery, New York, V.S.
1998  Änglar, Stockholm, Zweden
1999  Salon d’Art Signulier l’Ancien Musée de Peinture, Grenoble, Frankrijk
1999  Project Ability Universal Printshow’99, Glasgow, Schotland
1999  Musée d’Art Modern, Luik, België
2000  “Volledig ingericht”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2000  MAD-Attack, Museé d’Art Differencié, Luik, België
2003  Outsider Art Fair, New York, V.S.
2003  Museé d’Art Differencié, Luik, België
2004  Outsider Art Fair, New York, V.S.
2006  INUTI, Stockholm, Zweden
2007  “No Name”, Galerie Alte Turnhalle, Bad Durkheim, Duitsland
2007  “Who Am I # 3”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2007  “Outsiderkunst van Herenplaats” GAIA museum, Randers, Denemarken
2007  INTUIT Fair in Chicago, V.S.
2008  Outsider Art Fair, New York, V.S.
2008  Expositie in Niki Kurabu, Tokyo, Japan
2009  Arts Project Australia, Melbourne, Australië, “Revealing the Human”
2011  “Continuuum: Gender Identities”,  Ridgefield, V.S.
2011  Novo, Groningen
2011  “Museum of Everything 4”, Londen, U.K.
2012  Galerie 23, Giessen, Duitsland
2014  tentoonstelling “Connect” Copenhagen, Denemarken

Museale collecties

Werk van Paulus is permanent tentoongesteld in Musée d’Art Modern, Luik, België

Maarten Wendrich

Maarten Wendrich is een zeer bijzonder getalenteerd kunstenaar. Zijn werk is fotografisch en toont alledaagse dingen en/of taferelen. Ook laat hij in veel van zijn werk zijn gemoedstoestand zien en een link naar de wereld van de psychiatrie. Ofschoon Maarten een schilder is, beschikt hij ook over bijzondere grafische vaardigheden. Dit uit zich in het fantastische (altijd zwart en wit afgedrukte) linowerk waarin dagelijkse tafrelen als zitten, nadenken, schoonmaken op een mooie humoristische en creatieve manier worden afgebeeld.

Expositieoverzicht

2012  “ART = Part of Party Part II”, Galerie Herenplaats, Rotterdam
2013  GROOS, Schieblock, Schiekade, Rotterdam
2013  La Brut, Rotterdam
2013  Maarten heeft een aantal Tshirts ontworpen voor “Rotterdams Handwerk”
2014 Galerie Atelier Herenplaats
2016 Galerie 23, Duitsland

2018 This Art Fair, Amsterdam

Floris Hovers

Floris Hovers volgde zijn opleiding aan de design academy in Eindhoven.

De ontwerpen van Floris Hovers verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’

Wilco Kwerreveld is kunstenaar van vogels bij Chez Freddy art & design.

Wilco Kwerreveld

Wilco Kwerreveld is beeldend kunstenaar èn ontwerper, hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie AKI in Enschede. Geboren in de groene omgeving van de Achterhoek is hij vanaf zijn vroege jeugd geïnteresseerd in vogels. Vogels kijken, observeren en notities maken, het is de bron voor zijn huidige werk. Wilco zoekt momenten van Zijn op, in een natuurlijke omgeving waarmee hij zich verbonden voelt. Hij gaat het liefst een paar uur stilzitten en observeren, het gedrag van dieren nauwkeurig bestuderen en beleven om vervolgens met de opgedane kennis in zijn atelier aan de slag te gaan. Waarnemingen worden als aanleiding gebruikt om in divers materiaal – vaak gebogen hout in combinatie met resten textiel- uitdrukking te geven
Zijn wand sculpturen zijn vlakke ruimtelijke werken. Beweging, verstilling, kleur en materiaal vormen een compositie die de kijker treft.
Wilco Kwerreveld werkt in Winterswijk en in Rotterdam

Maarten Baas

Maarten Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke designers van het begin van de 21e eeuw. Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome plek in de designwereld ingenomen, waar hij op verschillende gebieden werkt, zoals: limited editions, productie, installaties, publieke ruimte, architectuur, interieur, decors en performances.

Kunstenaar Monique Rodriguez bij galerie Chez Freddy art & design

 Monique Rodriguez

Monique Rodríguez is een autodidactische kunstenaar met Spaanse roots. Deze wortels komen terug in haar werk waarbij haar schilderijen worden gedefinieerd door zorgvuldig gekozen kleurenpaletten. Ze schildert haar portretten in een bijna grafische compositie, met minimalistische gezichtsuitdrukkingen.

Voordat Monique in 2018 met schilderen begon, had ze een carrière in de media. In de tussentijd schreef ze ook recensies over tentoonstellingen en werkte ze mee aan een boek over vrouwen in de kunst.

 

Ontwerpduo

De fantastische wereld van Ontwerpduo is onstaan door de samenwerking and chemie van Tineke Beunders en Nathan Wierink.

Ontwerpduo is inmiddels een begrip in ‘Dutch Design’. Wat begon al seen duo is nu uitgegroeid naar een studio met een heel team. Ontwerpduo ontwerpt en creert zelfstandig en in opdracht sinds 2008.

Atelier Robotiq

Atelier Robotiq is a design studio uit Roterdam, opgericht door de designers Søren Blomaard and Anne-Lise Heydra. Hun diverse aanpak van design is terug te vinden in hun diverse achtergrond en kennis waarbij ze luchtvaart engineering, product design, kunst en robots combineren.

Deze unieke combinatie leidt tot onverwachte en inspirerende producten.

Peter Bartels is in 1939 geboren in Tilburg en hij woont en werkt nu in Haarlem.
Zijn beeldende vorming is gestart op de Tilburgse kunstacademie en later op de fashionafdeling  van Academie Artibus, de tegenwoordige HKU in Utrecht.
Hij oefende zich jarenlang in modeltekenen en modelboetseren. Verder bekwaamde hij zich in tekentechnieken op het gebied van fashion en reclame.
Later ontwikkelde hij zich als schilder. Maakte olieverf- en acrylschilderijen.
Hij ontwikkelde een methode van pastelschilderen op linnen en hardboard waarbij geen glasbedekking nodig is.
Verder maakte hij grafisch werk in de vorm van linodruk, zeefdrukken en etsen.
De laatste vijfentwintig jaren zie je vooral de passie waar hij in Tilburg mee begon, het maken van geboetseerde beelden van mensen en abstracte vormen die vaak worden uitgewerkt in brons en aluminiumcement. En de laatste tijd vooral in met glasvezels versterkt acrylhars.

Zweitse Landsheer

Geboren in Amsterdam 7 februari 1928, overleden 3 februari 2010.

Zweitse heeft de Rietveld academie gevolgd in Amsterdam waar hij Cum Laude afstudeerde in Ceramics. Daarna is hij vormgever voor de firma Goedewaagen te Gouda geworden. Met prachtige ontwerpen zoals het Maestro servies waarmee hij de vormgevingsprijs won in Milaan.

In 1957 is hij hoofddocent van de keramiekafdeling geworden aan de academie ’s-Hertogenbosch. Eenmaal in ’s-Hertogenbosch beland kwam hij in contact met Cor Unum alwaar hij meer dan 30 jaar artistiek leider en vormgever was.

CharlotteBurgmans_Chez_Freddy_galerie_Haarlem

Charlotte Burgmans

“De ‘Organized Chaos’ serie is het resultaat van mijn verlangen om verbondenheid en orde te creëren in chaos.”

Charlotte Burgmans heeft altijd interesse gehad in minimalisme en de zero kunststroming. Dit heeft haar werk zeker beïnvloed. De afgelopen jaren richt Burgmans zich vooral op wandreliëfs en abstracte werken, waarin lijnen, licht en schaduw een belangrijke rol spelen.
Voor haar wandreliëfs ontwerpt Burgmans een geometrisch patroon, dat ze aanbrengt op het MDF-oppervlak.

Met klei maakt ze tegeltjes, verschillende lengtes voor elk ontwerp, maar altijd 1 à 2 mm dun. De flinterdunne tegeltjes zijn bewust onregelmatig gemaakt door middel van ribbels. Ten slotte worden de tegeltjes één voor één in het patroon vastgezet. De kunstwerken bevatten honderden tegels. Voor de belangrijke finishing touch wordt over het kunstwerk museumkwaliteit UV-plexiglas geplaatst. De ruimtes tussen de tegeltjes zijn van groot belang om schaduw en licht vrij spel te geven. Ieder moment van de dag ziet het kunstwerk er anders uit.

 

 

 

Jesse Visser

Jesse Visser is een Nederlandse ontwerper die al meerdere prijzen in de wacht heeft mogen slepen. De ontwerpstudio van Jesse Visser is gevestigd in Amsterdam. Jesse’s creatieve onderzoek naar constructie, technieken en het gebruik van innovatieve materialen resulteren in hoogwaardige, functionele en minimalistische ontwerpen. Naast ontwerper is Jesse ook docent ‘Master Interior Architecture’ aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Peter van de Water

Peter van de Water is een Nederlandse meubel- en interieurontwerper die opereert vanuit zijn eigen ontwerpbureau in Amsterdam. Zijn ontwerpen worden keer op keer opgepakt door een groeiend aantal designmerken. Voordat Peter van de Water zijn eigen ontwerpbureau oprichtte, studeerde hij Architectuur & Ruimtelijk Ontwerp aan de kunstacademie in Breda. Uiteindelijk studeerde hij in 1994 af en deed ondertussen ervaring op bij een andere ontwerpstudio om zo vijf jaar later de stap te maken naar een eigen bureau. Inmiddels timmert hij alweer heel wat jaren met succes aan de weg. Hij ziet sustainability als grootste uitduiging en verantwoordelijkheid voor de meubel industrie.

Stephan Siepermann

In 2005 is Stephan Siepermann afgestudeerd aan de designacademie te Eindhoven. Stephan Siepermann is een studio in Utrecht begonnen waar hij interieurproducten, meubelobjecten en materiaalconcepten ontwerpt. De ontwerper voegt vaak een extra laag van humor, gebruik of sociale betrokkenheid toe aan zijn creaties. Met als uitgangspunt om de gebruiker van dienst te zijn maakt deze ontwerper de producten met de hand, welke gemaakt zijn in zijn eigen werkplaats. Dat maakt Siepermanns werk een uniek stuk arbeid. De complete creaties worden hedendaags internationaal tentoongesteld en verkocht.

Kiki van Eijk

In november 2000 studeerde Kiki van Eijk af aan Design Academy Eindhoven en maakte in oktober het jaar daarop, de eerste Dutch Design Week mee, die toen nog de Dag van het Ontwerp heette. Ze is veel bezig met haar eigen collectie die wereldwijd in galleries, musea en beurzen gepresenteerd wordt, daarnaast werkt zij aan projecten voor bedrijven en instellingen. Haar werk heeft een heel persoonlijk en emotioneel karakter maar ook visie en een persoonlijke touch.. Kiki vindt haar inspiratie tijdens het dagelijks leven in mooie objecten en details die ze verzamelt.

Onno Poiesz kunstenaar bij Chez Freddy

Onno Poiesz

Onno Poiesz woont en werkt in Rotterdam. De kunstwerken van Poiesz zijn gevarieerd. Van grote monumentale sculpturen, waarvan veel in de openbare ruimte, tot bronzen deurknoppen in de trein. In zijn werk is functionaliteit en vergankelijkheid een terugkerend thema. Onno: “Ik ben een verzamelaar van interessante vormen en gebruiksvoorwerpen. Die mogen ook kapot zijn of zelfs lelijk, maar het omzetten van tijdelijke producten naar duurzame, door ze te verstenen, vind ik een mooie gedachte. Daarom werk ik graag met keramiek.”

Studio Nendo

Nendo is een wereld beroemde design studio opgericht door Oki Sato met kantoren in zowel Tokyo als Milaan. The studio richt zich op simpele en slimme concepten die verwerkt worden in nieuwe ontwerpen voor meubelen, installaties, kunst objecten of andere dagelijkse producten.

Chris Kabel 

Chris Kabel (1975) is in Bloemendaal geboren en in 2001 studeerde hij af van de Design Academy in Eindhoven. Kabel ontwerpt van meubels tot verlichting. Ook is hij professor aan de Design Academy Eindhoven en aan het Ecole Cantonale d’Art in Lausanne (ECAL). Zijn ontwerpen zijn onder andere te vinden in de vaste collecties van het MoMa in New York, het Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam.
 Kabel combineert in veel gevallen het conceptuele van een ontwerp met het praktische. Hij doet dit door nieuwe materialen te ontwikkelen of hele ‘gewone’ elementen op verrassende wijze te verwerken.

Tjimkje de Boer

Tjimkje de Boer (Academy Minerva Groningen) is een interieur & product ontwerper en leeft en werkt in Amsterdam. Haar inspiratie voor producten halt ze uit uit het dageijks leven. Haar werk is conceptueel, maar zeker ook functioneel. Haar designs geven je een nieuw perspectief. Alsof je de wereld vanuit een andere hoek bekijkt. Bergtoppen worden monumentale lichtobjecten, knopen worden getransformeerd in een stoel en een klassieke kerkdeur wordt veranderd in een hedendaags tafelblad. Niets is dus wat het lijkt.

Keramiek kunstenaar Douwe Halbertsma bij Chez Freddy art en design in Haarlem

Douwe Halbertsma

Douwe Halbertsma (Delft, 1980) is an artist living and working in Rotterdam. He works with sculpture and art projects in public space.

Douwe’s sculptures are formed simply and with clarity. Although they may appear to depict everyday motifs, behind their simple appearance complex decisions have been made. In his works he plays with the fundamental principles of sculpture such as space, shape and mass. This play does not stay as an abstract conception but always has a consequence in the meaning of his sculptures.

As a sculptor, Douwe takes a fresh look at tradition, but also enjoys making references to comics and cartoons. His fascination with the possibilities and limits of sculpture as a medium goes hand in hand with a form of humor, which widens perspectives of and lends lightness to his works.

Since graduating from Arnhem Institute For The Arts in 2003 Douwe has exhibited throughout the Netherlands, in such places as STROOM (Den Haag), Reinier van Ewijk Projects (Amsterdam) and Ram Foundation (Rotterdam).

He has done both private and public commissioned art projects.

Chez Freddy Store & gallery Haarlem

Wagenweg 44 | 2012 NE Haarlem | Nederland | hello@chezfreddy.nl | +31(0)624670725

KvK: 53232720 | BTW: 195893074B02 | IBAN: NL24INGB0009276280